четвъртък, 9 август 2007 г.

Забавно - Зодии и шофиране


Хората, които редовно участват в автомобилни катастрофи, съвсем не е задължително да карат лошо, да пият много или да спят малко.Мнозина по рождение са обречени на “целувки” с колите на останалите участници в движението.

Това смятат застрахователните агенти от “InsuranceHotline.com”, специализирани в консултации на собствениците на автомобили, предаде БГНЕС. Според резултатите от изследването им честотата на попадане в авария на отделния човек силно зависи от знака на зодиака, под който е роден. При изследването са били проучени застрахователните досиета на 100 000 американски и канадски шофьори за последните шест години. Според резултатите, които станали повод за цяла книга, най-често в катастрофи попадат родените под знака на Везните заради неумението си да вземат бързи решения.
Следващият знак са Водолеите, които са смятани пък за твърде импулсивни шофьори. Вироглавите Овни заемат третото място заради нежеланието си да пуснат когото и да било пред себе си. Рибите, прекалено мечтателни и откъснати от действителността, заемат четвъртото място. Следват Скорпионите, които са отмъстителни и често се разгневяват. Телците са на шесто място, защото по вироглавост понякога не отстъпват на Овните.

На седмо място са Стрелците, защото често рискуват, а и обичат да приказват, което отвлича от шофирането. Козирозите са прекалено целево ориентирани. За тях е по-важна точката за достигане, отколкото пътят към нея. Според Козирозите правилата са създадени за останалите водачи, които са длъжни да ги спазват, за да може Козирогът винаги да стигне навреме. Девите се подреждат девети, защото са твърде чувствителни и отделят прекалено голямо внимание на дреболиите. Те могат да скочат на спирачките заради изскочила на пътя котка и така да струпат на купчина десетина автомобила.

Хората, родени под останалите три зодиакални знака, катастрофират най-рядко. Третото място принадлежи на Раците – те са много дружелюбни и смятат останалите участници в движението за членове на своето семейство. На второ място са Близнаците, които по рождение са полифункционални и могат да ядат, пият, четат и да се гримират, продължавайки съвсем нелошо да управляват автомобила. Най-рядко причина за авария стават Лъвовете. Те щедро и леко отстъпват пътя на желаещите. При това тяхното самомнение ги кара да се стремят да бъдат най-добрите шофьори.

Източник : http://dnes.dir.bg/2006/12/16/news1083577.html